După evangheliarele germane precedente, a mai sosit încă una la noi pentru a fi legată, semn că lucrătura noastră este apreciată. 

Ediția de față cuprinde la fel ca celelalte opt, diferite reproduceri din evangheliile medievale. Acest volum era deja cusut industrial așa că, nu a mai fost nevoie să-l coasem noi. Blocul de carte a fost doar încleiat, canturile au fost vopsite în roșu, iar pentru a da o notă de noblețe și antichizare, am aplicat câțiva stropi.

Văzând aceste minunate miniaturi m-am gândit ca modelul coperții să fie unul pe măsură. Imediat mi s-a dus gândul la acele evanghelii cu o lucrătură plină de măiestrie, care aveau pietre prețioase încastrate în coperta metalică sau mai rar, din piele. Astfel, diferitele decorațiuni care erau gândite și destinate decorării câmpurilor cotorului, le-am gândit într-un mod și le-am imprimat în exteriorul chenarului central, tocmai pentru a imita pe cât se poate acele minunate creații medievale. La final, pentru ca să mai ridicăm puțin nivelul, am decorat și marginile exterioare ale coperților. 

About the Author

Panainte Gabriel-Georgian

Panainte Gabriel-Georgian ()

Website: http://legatoriadelux.ro

Leave a Reply