Legătoria noastră și-a propus încă de la punerea pietrei de temelie să extindă cât de mult se poate atelierul, implicit și gama de matrițe & modele și nu în ultimul rând gradul de complexitate al legării volumelor. Această categorie va fi mereu în lucru deoarece mereu vor apărea noi matrițe în atelierul nostru. Modelele vor fi pe categorii de dimensiuni general valabile care se aplică atât cărților de cult cât și celor laice. Pentru a înțelege mai bine procesul decorarării și ce sunt aceste matrițe, vom stabili atât câteva reguli dar vom expune și câteva detalii tehnice:

1. Matrițele sunt din alamă, zinc sau aliaj de magneziu, așa cum sunt 99% cele din atelier. Chenarele sunt realizate la o dimensiune anume, nu pot fi redimensionate. Deci, modelul tip chenar de la un format mic nu se poate aplica la un format mai mare decât dacă există modelul chenar realizat și pentru formatul mare. Singurele modele care pot suferi modificări de dimensiune sunt cele realizate din patru chenare, dar și acestea nu pot fi folosite la realizarea unui chenar mai mic decât dublu dimensiunilor colțarului atât pe lățime cât și pe lungime.

2. Designul coperții, chenarele în principal, trebuie să fie la fel atât pe prima copertă cât și pe a doua. Nu va ieși din atelier niciodată un volum de care nu sunt mulțumit sau al cărui design rezultat este ciudat, pe placul clientului dar nu și al artistului…

3. Orice modificare a unui design existent, de exemplu cele care sunt în magazinul online, implică din partea noastră atenție și efort în plus. Una e să faci 10 cărți la fel, și alta e să faci 10 cărți diferite, 10 volume unde fiecare client stabilește detalii diferite iar noi trebuie să ținem cont de ele. Astfel, e de la sine înțeles că orice modificare, combinație de modele și personalizări vor duce la schimbarea costului final al produsului. E ceva normal și general valabil și înțeles ca atare. Nu ați putea avea posibilitatea personalizării volumelor în alt cadru decât acesta și nici noi nu am putea mări gama de diversitate altfel.

4. Toate detaliile se vor stabili DOAR ÎN SCRIS (e-mail, whatsapp, facebook – contact ) pentru a evita situațiile în care ori noi uităm sau încurcăm detaliile ori dumneavoastră nu vă mai aduceți aminte ce ne-ați spus la telefon. Telefonul nu prea ajută decât dacă aveți o comandă fermă din magazinul online sau volumul x în modelul standard de pe site.

5. Termenul de execuție standard este între 7-14 zile dar se poate prelungi în funcție de diverși factori: complexitate model, materiale, blocuri de carte, situații personale apărute sau pur și simplu că nu sunt în starea necesară de a creea, fiind un aspect foarte important în orice domeniul al artei. 

6. Cum ar trebui dată o comandă? În primul rând să aveți în vedere cele de mai sus și apoi să ne spuneți ce volum va trebui legat, dimensiunile și ce anume ați dori la el. Dacă ați ales deja detaliile dumneavoastră în baza informațiilor furnizate pe site, noi vă văm spune apoi ce se poate și ce nu. Se poate alege chenarul, crucile sau decorațiunile centrale, titlul, se pot alege decorațiunile din câmpurile cotorului iar volumul se poate și personaliza, folosind stilul Arhaic Românesc. Materialul folosit la coperți este în principal pielea de vită, diverse nuanțe.  

7. Suntem singurii din țară (din ce am constatat) care se încumetă să creeze așa platformă în care clientul să-și poată personaliza volumele. Pentru o bună colaborare e nevoie de răbdare și înțelegere.

 

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!