Am avut de realizat o comandă mai specială ce a constat nu în cărți ci în mape; pentru cor. Mapele trebuiau realizate astfel încât să fie folosite asemenea unor coperți pentru dosarele cu partituri. Simplu, nu? Nu chiar. M-am tot gândit o vreme cum să le fac fiindcă trebuiau să fie bine realizate, rezistente, frumoase și practice.

     Au fost realizate din carton/mucava de 3mm (coperta și plicurile interioare în care se introduc coperțile dosarelor cu partituri), piele ecologică de culoare vișinie la exterior și negru la interior, pluș de legătorie aplicat la interiorul plicurilor și colțare argintii pentru protecția în timp a colțurilor. Desigur, și adezivi de două feluri pentru rezistență. 

     Pe prima copertă am imprimat numele corului și orașul. Fiecare cuvânt a fost imprimat separat având în vedere mărimea literelor și lățimea maximă de 10 cm a stifcasului. 

 

     Pe coperta secundară (spate) a fost imprimată imaginea Bisericii Albe din București cu o matriță făcută la comandă (dorința clientului).

     Chenarul a fost realizat manual, tradițional și nu la presă, prin imprimarea succesivă a unei singure unelte. 128 de imprimări/copertă ori 12 bucăți viiin 1536 de imprimări. A și crucile pe cotor la fel. 8 ori 12, 96. Tradițional și profesional. Ca la carte!

     Acum vă las în compania galeriei de fotografii și a filmului de prezentare de mai jos.

 

 

About the Author

Panainte Gabriel-Georgian

Panainte Gabriel-Georgian ()

Website: http://legatoriadelux.ro

One Reply to “Mape pentru cor (Biserica Albă din București)”

  1. Buna , as vrea sa stiu daca puteti crea niste mape ca cele de sus ? doar ca as vrea daca se poate sa puneti si niste capse cu patru inele .

Leave a Reply